Gezondheidscontrole

Is uw huisdier sneller moe, slaapt hij meer dan anders? Drinkt uw huisdier meer of juist minder? Hoe zit het met de eetlust en het gewicht? Heeft hij een slechte adem? Zijn er ergens bultjes ontstaan? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole.

Eventuele afwijkingen vroeg waarnemen

Het jaarlijkse bezoek aan ons met uw huisdier, biedt ons de kans de algehele gezondheid van uw huisdier te controleren. Daardoor kunnen eventuele afwijkingen vroegtijdig worden waargenomen. Het is namelijk niet altijd aan de buitenkant te zien of uw huisdier iets mankeert. Wordt er een afwijking ontdekt tijdens de controle dan kan vervolgens een behandeling worden ingezet. Voor u een geruststellende gedachte en daarnaast de zekerheid dat uw huisgenoot door de controle en eventuele herhalingsvaccinatie weer goed beschermd is. Met een tijdige aanpak kan veel narigheid worden voorkómen en dat is nog steeds beter dan genezen.

Klinisch onderzoek en vaccinatie op maat

Het klinisch onderzoek maakt onderdeel uit van de jaarlijkse gezondheidscontrole. Tijdens dit onderzoek wordt de lichamelijke conditie van uw huisdier gecontroleerd. Het vroegtijdig opsporen of uitsluiten van gezondheidsproblemen kan u en uw huisdier veel ellende besparen. Na het uitvoeren van een volledig klinisch onderzoek volgt het vaccinatie-advies, zo krijgt uw huisdier alleen de vaccinaties die op dat moment nodig zijn om uw huisdier gezond te houden. U kunt ook kiezen voor de Vacci-check®, een bloedtest waarbij wordt gekeken of en welke vaccinatie nodig is. Wilt u meer informatie over deze test? Klik dan hier.

Direct een afspraak maken?

Ogen, oren, huid en vacht

Ziet u afscheiding bij het oor van uw huisdier? Zijn de ogen rood? Heeft u soms het vermoeden dat uw huisdier slecht(er) ziet? Is er sprake van uitzonderlijk haarverlies? Heeft uw huisdier bultjes? Het zijn maar een paar voorbeelden van waar we als dierenarts op letten tijdens het controleren van uw huisdier.

Gebit

Ook het gebit van uw huisdier wordt tijdens het onderzoek bekeken. Misschien heeft uw huisdier last van tandsteen of ontstoken tandvlees. Mogelijk zijn er tanden die afgebroken zijn. Tijdens een gebitscontrole controleren we op ontstekingen. Een goed gebit is erg belangrijk voor de algehele gezondheid van uw huisdier! Wilt u meer weten over het gebit? Klik dan hier.

Gewicht

Onverklaarbaar gewichtsverlies of juist gewichtstoename bij uw huisdier hoeft niet direct iets te betekenen, maar het kan wel. Voorafgaand aan de jaarlijkse gezondheidscontrole wordt uw huisdier gewogen. Op deze manier kunnen we het gewicht goed in de gaten houden. Tijdens het onderzoek gaan we na of er bijvoorbeeld sprake is van maagdarmproblemen, schildklierproblemen, suikerziekte of een ontsteking.

Vlooien, wormen, teken en andere parasieten

Huisdieren kunnen veel hinder ondervinden van parasieten. Zo kunnen vlooien een behoorlijke jeuk veroorzaken en ziekten overbrengen. Spoelwormen kunnen schadelijk zijn voor u of uw kinderen. De jaarlijkse gezondheidscontrole is een goed moment om de preventie van vlooien, teken en wormen te bespreken.

Tip:

Ontworm uw huisdier 1 tot 2 weken voor de vaccinatie. Zo zal de vaccinatie nog effectiever zijn.

Bron: MSD Animal Health

 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op

Vaccinaties online inplannen

 

Uw hond, kat, konijn of fret laten vaccineren? Maak snel een eenvoudig online een afspraak!

Voor zowel onze vestiging in Drachten als Burgum kunt u een afspraak maken.

 

Online agenda